Löydät itsellesi sopivin laina – Vertaile lainoja

Oletko etsimässä itsellesi sopivaa lainaa joko pienen tai suuren hankinnan tekemiseen? Monenlaisten lainojen hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa, mutta toisaalta erilaisia lainatuotteita on tarjolla hämmentävän. Lainaviidakossa seikkailu voi olla jopa ahdistavaa, jos et tarkasti tiedä, mitä etsit ja millainen laina ylipäätään kannattaa ottaa. Tässä artikkelissa autamme sinua löytämään sinulle sopivimman lainatuotteen. Jos siis etsit lainaa, olet oikeassa paikassa.

Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea?

Netissä voi hakea lainaa monenlaisiin tarkoituksiin. Siinä missä perinteiset asuntolainat haetaan vielä nykyäänkin henkilökohtaisella käynnillä pankkikonttorissa, pienempiä lainoja ja luottoja voi hakea vaivattomasti netin lainapalveluissa. Voit hakea lainaa elämän yllättäviin tilanteisiin, kuten yllättävien laskujen tai kulujen maksamiseen, remontointiin, matkaan, häihin, auton hankintaan, lähes mihin tahansa siis. Yleensä lainan käyttötarkoitusta ei edes kysytä lainaa haettaessa, mutta jos kysytäänkin, voit olla rehellinen samoin kuin muidenkin kysymysten kohdalla olet. Lainaa voi hakea myös pienempien lainojen yhdistämiseen. Yksi suurempi laina on yleensä kokonaiskustannuksiltaan edullisempi kuin monta pientä luottoa tai vippiä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Ennen kuin alat kartoittaa sinulle sopivia lainatuotteita, mieti ensin, miten paljon lainaa todella tarvitset. Turhaa lainaa ei tarvitse ottaa, mutta toisinaan on hyvä jättää mahdollisuus lisälainan nostamiselle. Jos tiedät tarvitsevasi vain tietyn summan ja tiedät voivasi maksaa lainan kokonaisuudessaan eräpäivänä takaisin, saattaa pieni kertalaina olla sinun tilanteeseesi sopiva ratkaisu. Jos taas uskot, että joustavampi lainaratkaisu voisi olla sinulle sopiva vaihtoehto, kannattaa perehtyä kulutusluottoihin, joita voi nostaa käyttöön tarpeen mukaan. Esimerkiksi remonttibudjetit yleensä paisuvat hieman alkuperäisestä suunnitelmasta ja tällöin lisärahoitus saattaa olla tarpeen.

Mieti myös, miten laina-ajan tarvitset. Lähtökohtaisesti lainat kannattaa maksaa aina takaisin mahdollisimman nopeasti. Vaikka korko olisikin maltillinen, vuosien kuluessa lainan kokonaiskustannukset kohoavat helposti tarpeettoman suuriksi, jos venytät turhaan maksuaikaa. Kannattaa myös laskea, millaista korkoa sinulla on vara maksaa. Lyhyemmän laina-ajan pienissä kertaluotoissa on yleensä suurempi korko kuin pidemmän takaisinmaksuajan lainatuotteissa. Ota ennen lainan hakemista selvää, voitko halutessasi maksaa lainan nopeammassa aikataulussa takaisin ilman lisäkustannuksia. Jos päädyt kertalainaan, selvitä, voitko tarvittaessa siirtää eräpäivää.

Miten lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen vertailuun on olemassa lukuisia sivustoja, jotka tarjoavat lainoihin liittyvää tietoutta helposti ymmärrettävässä muodossa. Vertailusivustot ovat käyttökelpoisia ja voit käyttää niitä vertailusi lähtökohtana, mutta on syytä muistaa, että myös vertailusivustot tienaavat elantonsa jotenkin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että he tietoisesti valitsevat vertailuunsa joitakin lainoja ja jättävät puolestaan joitakin tuotteita pois. Jos käytät valmista lainavertailu, varmista, milloin sivuston tiedot on päivitetty. Lainamarkkinat muuttuvat nopeasti, joten vertailussa käytetyt tiedot voivat muuttua jopa muutamassa kuukaudessa. Tarkista aina lainantarjoajan omilta sivuilta, millä ehdoilla lainaa hakuhetkellä myönnetään.

Valmiin lainavertailun käyttämisen vaihtoehto on poimia itse tietoja vertailuun lainantarjojajien sivuilta. Tämä on työlästä, mutta toisaalta tällä tavalla voit sisällyttää vertailuun vain haluamasi yritykset ja tuotteet. Kiinnitä huomiota lainamääriin, laina-aikaan, lainan kustannuksiin sekä todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainan kustannukset ja on siten vertailukelpoinen työkalu lainoja vertailtaessa.

Miten lainoja haetaan?

Lähes kaikkia markkinoilla olevia lainoja voi hakea helposti ja kätevästi netissä. Ennen hakemuksen tekemistä varaa kätesi ulottuville ainakin verkkopankkitunnuksesi, tilitietosi sekä todistus tuloistasi. Erityisesti suurempien lainojen tapauksessa hakemukseen tulee liittää tulotosite, esimerkiksi palkkakuitti tai eläkepäätös. Monet lainantarjoajat käyttävät luottokelpoisuuden arvioimiseen myös automaattista Instantor-palvelua, joka tarkistaa tulo- ja menotietosi suoraan pankkitililtäsi. Vaihtoehtoinen tapa tulojen todistamiseen on tulotodistuksen lähettäminen tai lataaminen suoraan palveluun.

Vertaamalla lainoja säästät aikaa, vaivaa ja ennen kaikkea selvää rahaa!

Add Your Comment