Monet ihmiset tavoittelevat taloudellista tasapainoa, mutta usein heidän käytössään olevien työkalujen määrä on rajallinen ja tavoite jää saavuttamatta. Liian moni ihminen kärvistelee huonossa taloudellisessa tilanteessa ja tahtomattaan kenties ajautuu jopa syvemmälle epäsuotuisaan taloudelliseen kierteeseen. Taloudellisessa ahdingossa ihminen on usein ahdistunut ja tekee paineen alla lisää huonoja ratkaisuja. Tämän sivuston tarkoituksena on auttaa kaikki ihmisiä pääsemään taloudellisesta ahdingosta taloudelliseen tasapainoon.

Blogit saavat alkunsa yleensä kirjoittajan henkilökohtaisista mielenkiinnon kohteista. Tämä blogi ei ole tässä suhteessa poikkeus, sillä myös minä olen paininut taloudellisten haasteiden kanssa aivan kuten muutkin ihmiset. Muutin jo nuorena omilleni eivätkä vanhempani sen jälkeen tukeneet minua taloudellisesti. Oman talouden pyörittämistä harjoitellessani tein monia, jälkeenpäin tarkasteltuna tyhmiä taloudellisia päätöksiä ja ajauduin velkakierteeseen, josta pääseminen kesti yhteensä 7 vuotta. Laskupinon kasvaessa ja maksuhäiriömerkintöjen lähestyessä tein vakaan päätöksen, joka on ohjannut elämääni viimeiset vuodet: päätin pyrkiä kohti taloudellista tasapainoa ja päästä eroon veloistani.

Taloudellisen tasapainon saavuttamisen kulmakivi on tulojen ja menon kartoittaminen ja niiden suhteen tasapainottaminen taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Opiskelija-aikoina tehtävistä osa-aikatöistä maksetaan yleensä vähän, mutta toisaalta perheettömän opiskelijan tulotkin on helppo pitää melko matallalla tasolla. Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen maksanut velkoja yhteensä noin 18 000 euroa ja päässyt euroon luottokorteistani sekä säästänyt noin 50 000 euroa. Säästöt olen sijoittanut osakkeisiin, joten varallisuuden tarkka määrittäminen riippuu markkinatilanteesta.

Kaikki eivät halua miljonääreiksi tai osakesijoittajiksi, vaan monille riittää pelkkä tulojen ja menojen tasapainottaminen siten, että he saavat katettua melko vaivattomasti itselleen asettamansa elintason kulut. Tällaisessa tapauksessa pörssitiedotteiden lukeminen on tarpeetonta ja taloudellisen tasapainon suunnittelussa kannattaa keskittyä siihen, ettei menoja huomaamatta kerry suunniteltua enempää ja talous siten ajaudu yllättävään epätasapainoon.